Pirátství 2010 - Přehled zpráv - 07 až 09 / 2010

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Toto fórum slouží ke sběru informací o protipirátských akcích a účelových protipirátských uskupeních, o pirátských útocích na lodě, únosech lodí a také jejich dalších osudech (jednání o výkupném, propuštění posádky, propuštění lodě apod.) v daném období. Přispívejte formou krátké faktografické zprávy s odkazem na zdroj, ze kterého bylo čerpáno.


Toto fórum neslouží k diskusi o pirátství. Za tímto účelem prosím (v případě potřeby) založte nové téma. Každý příspěvek bez uvedeného zdroje bude moderátorem automaticky přesunut do diskusního fóra.
URL : https://www.valka.cz/Piratstvi-2010-Prehled-zprav-07-az-09-2010-t99664#365144 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

13. 7. 2010


Somálští piráti unesli tanker Motivator (úspěchy pirátů)


Somálští piráti unesli v pondělí 5. července 2010 tanker Motivator plující pod vlajkou Maršalových ostrovů a zajali celou jeho posádku. Tu tvoří osmnáct Filipínců. Tanker přepravuje mazací olej. Byl unesen během cesty z Ukrajiny (přes Istanbul a Suez) do Indonésie.


Jestli incident proběhl bez zranění či smrti někoho z posádky zatím není známo. S posádkou se totiž zatím nepovedlo navázat kontakt. Stejně tak nejsou známy další podrobnosti o únosu.




Zdroje:


spravy.pravda.sk
www.odin.tc
URL : https://www.valka.cz/Piratstvi-2010-Prehled-zprav-07-az-09-2010-t99664#365146 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

2.8.2010


Somálští piráti unesli v pondělí 2.8.2010 nákladní loď MV Suez o výtlaku 17 300 tun, která plula pod panamskou vlajkou. Při útoku na loď přepravující cement použili střelné zbraně. Na lodi bylo 23 námořníků z Indie, Pákistánu, Srí Lanky a Egypta, uvedla AFP.
Mise EU NAVFOR o útoku informovala s tím, že piráti použili ruční zbraně a za pár minut si prostříleli cestu na palubu.
Na pomoc napadené lodi byl vyslán vrtulník, ale přiletěl pozdě. Dorazil ve chvíli, kdy „piráti už převzali velení nad lodí“. Pokusy spojit se s lodí se nezdařily.


Zdroje:
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/Piratstvi-2010-Prehled-zprav-07-az-09-2010-t99664#370101 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more