09.07.2010 - Rusko posílá válečnou loď na mezinárodní cvičení v Atlantiku

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Mluvčí ruské Severní flotily oznámil, že raketový torpédoborec Severomorsk vyplul k Británii, aby se připojil k válečným lodím, které se zúčastní mezinárodního cvičení v severním Atlantiku. Každoroční cvičení FRUKUS 2010 proběhne ve dnech 22.-25. července. Zúčastní se ho lodě Ruska, Británie, Francie a USA. Cvičení se konají od roku 1988 pod jménem RUKUS, na FRUKUS byla přejmenována roku 2003, kdy se připojila Francie.
Severomorsk je raketový torpédoborec třídy Udaloj, vyzbrojený protiletadlovými raketami, 30 a 100 mm děly a dvěma vrtulníky Ka-27 Helix.



Zdroj:
en.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/09-07-2010-Rusko-posila-valecnou-lod-na-mezinarodni-cviceni-v-Atlantiku-t99476#364832 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more