19.03.2010 - Nová raketa pro S-400 je již připravena na sériovou výrobu

Новая ракета для зенитно-ракетной систем

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tula 18.3.2010, ITAR-TASS


Nová raketa pro systém S-400 je připravena k sériové výrobě, oznámil včera zástupce vrchního velitele VVS Ruska generálporučík Sergej Razygrajev.


"Nová raketa pro S-400 už je v kovu, možno říci, že už je na výstupu", poznamenal Razygrajev a dodal, že v nejbližší době bude raketa připravena k sériové výrobě.


Dále upřesnil, že nová raketa pro S-400 "...bude schopná střílet na vysokoletící cíle na dálku až 400 km..." *)


Zástupce hlavního velitele VVS vyvrátil informace o tom, že systém S-400 plně neodpovídá požadavkům VVS v tom, že nesplňuje všechny takticko-technické charakteristiky.


"Ano, jsou problémy s používáním a spolehlivostí S-400, vývojář tohoto systému, koncern Almaz-Antej, je průběžně řeší a odstraňuje", vysvětlil generál.


Protiletadlový raketový systém S-400 "Triumf" je určen k ničení vzdušných létajících objektů včetně objektů typu STEALTH, malorozměrných křídlatých a operačně-taktických raket a také bojových hlavic, které letí rychlostí do 4800 m/s (17280 km/h) na dálkách do 400 km.


Svojí efektivností jeden systém odpovídá třem systémům řady S-300.


Jediný srovnatelný systém je americký Patriot PAC-3, ruský PLRK jej ale v mnohých parametrech předčí.


První palebný oddíl s PLRS S-400 Triumf byl začleněn do bojové pohotovosti v srpnu 2007 v podmoskevském městě Elektrostal.


V tomto roce mají být PLRS S-400 vyzbrojeny dva pluky - jeden v okolí Moskvy, druhý pravděpodobně na Dálném východu.



*) pozn. FCH - pravděpodobně se jedná o dlouho avizovanou raketu 40N6 s předpokládaným dosahem cca 400 km

Zdroj:
vpk.name
URL : https://www.valka.cz/19-03-2010-Nova-raketa-pro-S-400-je-jiz-pripravena-na-seriovou-vyrobu-t93854#351566 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more