16.03.2010 - Zkoušky indické protirakety AAD skončily neúspěchem

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jak jsem avizoval v aktualitě ze 4.3.2010 "Indie provede zkoušky vlastního systému protiraketové obrany", byla včera provedena zkouška indické protirakety AAD.


Na rozdíl od předcházejících zkoušek, které byly provedeny v listopadu 2006, prosinci 2007 a březnu 2009 a byly hodnoceny jako úspěšné, tato zkouška úspěšná nebyla.


Odpálení rakety Prithvi "protivníka" bylo provedeno z mořské oblasti prostoru polygonu Chandipur, cca 70 km od místa, kde byla připravena k odpálení protiraketa AAD.


Příčiny neúspěšné zkoušky se sice momentálně vyhodnocují, podle jedné z verzí ale došlo krátce po startu cílové rakety Prithvi k jejímu odklonění od stanovené dráhy, sledovací systémy ji po chybě ztratily a tím byl celý test neúspěšný.


Zdroj:
Novosti VPK - vpk.name
URL : https://www.valka.cz/16-03-2010-Zkousky-indicke-protirakety-AAD-skoncily-neuspechem-t93747#351196 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more