15.02.2010 - Britský ostřelovač padl v přestřelce na jihu Afghánistánu

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dne 15. února 2010 oznámilo britské ministerstvo obrany, že předchozího dne padl v Afghánistánu další britský voják. Příslušník 2nd Battalion The Duke of Lancaster's Regiment (2 LANCS) byl zabit během přestřelky v okrese Musa Qala, provincie Helmand.

Zdroj:
www.mod.uk


Padlým je Kingsman Sean Dawson, 20 let, narozený 28. prosince 1990 v Ashton-Under-Lyne, Manchester. Během výcviku v Infantry Training Centre Catterick byl zařazen k Army Training Regiment Bassingbourne a v září 2008 posílil řady 2nd Battalion, The Duke of Lancaster's Regiment 'Lions of England'. V rámci pluku sloužil v Cattericku a na Kypru, kde prapor zajišťuje aklimatizaci vojáků pro příslušné operace. V Afghánistánu byl nasazen od srpna 2009. Sloužil zde v řadách roty Chindit při podpoře Household Cavalry Regiment Battle Group v operační zóně Battle Group North West. Základnu měl na Patrol Base Minden, přibližně 7 km jižně od Musa Qala. Sloužil v ostřelovačské dvojici jako střelec. Osudného 14. února se Kingsman Dawson podílel na přípravě léčky na povstalce v poloze asi 300 m severozápadně od základny Minden. Nepřítel byl napaden střelbou z ručních zbraní, během výsledného kontaktu však byl Sean Dawson zasažen a zabit. R.I.P.

Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/15-02-2010-Britsky-ostrelovac-padl-v-prestrelce-na-jihu-Afghanistanu-t92666#346967 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more