Bitva o Říšský sněm - Tony Le Tissier

Race for the Reichstag

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Bitva o Říšský sněm


Nakladatelství: BB/art
Počet stran: 327
Rok vydání: 2003
Vazba: vázaná
Rozměry: –
ISBN: 80-7341-067-2
EAN: 9788073410674


Publikace Tonyho Le Tissiera Bitva o Říšský sněm je třetí autorovou knihou, v níž se vrací k bojům o hlavní město nacistického Německa na konci války v roce 1945 – kniha čtenáři představí dosud neznámé materiály z odtajněných sovětských i německých archivů, dozví se mnohé o vzájemné řevnivosti dvou ruských maršálů (Žukova a Koněva), kteří si chtějí dobytí Berlína (a symbolicky tedy porážku nacistického Německa) připsat na svůj účet, i o odvaze obyčejných vojáků, kteří na samém konci války neváhali položit život v boji. Kniha je určena všem zájemcům přípravy, průběh a důsledky poslední velké bitvy druhé světové války, bitvy o Berlín, potažmo jejího vyvrcholení, bitvy o berlínský Říšský sněm.


Jednoznačně nejlepší kniha o bitvě o Berlín vydaná v ČR od autora specializujícího se na tuto problematiku. Jsou tu místy velmi podrobně popsány okamžiky bojů 11. dobrovolnické divize pancéřových granátníků SS "Nordland" v centru města. Lze jen doporučit, vzhledem k tomu, že ohledně této divize je známo podrobně jen málo informací.


Hodnocení: 10/10
URL : https://www.valka.cz/Bitva-o-Rissky-snem-Tony-Le-Tissier-t92603#346677 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more