09.02.2010 - Družstvo Univerzity obrany zvítězilo na Winter Survival 2010

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Slavnostním vyhlášením výsledků v pátek 5. února 2010 na Ovčárně pod Pradědem skončilo mezinárodní Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2010.


V dovednostech, jak přežít v zimě v horách, během čtyř dnů změřilo své síly osmnáct armádních týmů z Belgie, Polska, Slovenska a České republiky. Vojáci v rámci mnohakilometrových přesunů zdolávali přírodní a umělé překážky, přepravovali „raněného“ člena týmu, stříleli z pistole a samopalu, přečkali dvě noci v lese a plnili praktické úkoly spojené se zkouškou psychické odolnosti. Extrémně obtížný závod, který pořádaly Generální štáb AČR a Univerzita obrany Brno, nakonec dokončilo deset družstev.


Šestnáctý ročník armádního závodu Winter Survival vyhráli major Luděk Čičmanec, poručík Jan Tvrdík a nadpraporčík Jan Tancibudek z Univerzity obrany Brno. Toto družstvo mělo našlápnuto hned od startu pondělního skicrossu a po celé čtyři dny dosahovalo suverénně nejlepších časů v etapách závodu. Některé disciplíny ale daly zkušeným závodníkům zabrat, například fixní bod nebo poskytnutí první pomoci.







http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15802
URL : https://www.valka.cz/09-02-2010-Druzstvo-Univerzity-obrany-zvitezilo-na-Winter-Survival-2010-t92434#346120 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more