02.02.2010 - Vláda schválila navýšení počtu vojáků v operaci ISAF

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Počet příslušníků Armády České republiky v operaci ISAF v Afghánistánu by se měl zvýšit až o 55 vojáků. V pondělí 1. února 2010 o tom na svém zasedání rozhodla vláda.


Ministr obrany Martin Barták těsně před odletem na dvoudenní pracovní cestu do Izraele uvedl, že z celkem 55 vojáků by patnáct vojenských policistů působilo v rámci českého provinčního rekonstrukčního týmu v provincii Lógar, kde by vedli výcvik afghánských policistů (Afghánská národní policie - Afghan National Police). Dalších čtyřicet vojáků se dvěma dělostřeleckými radiolokátory Arthur by pak na polské základně v sousedící provincii Ghazní na východě země pomáhalo s ostrahou základny.


"Reagujeme na snahu mezinárodního společenství o co nejrychlejší stabilizaci Afghánistánu. Chceme posílit výcvikové a podpůrné jednotky, nevysíláme bojové jednotky," uvedl Martin Barták.






http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15744
URL : https://www.valka.cz/02-02-2010-Vlada-schvalila-navyseni-poctu-vojaku-v-operaci-ISAF-t92227#344983 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No schválení vládou neznamená to že se počet vojáků zvýší - konečné rozhodnutí je na parlamentu.
URL : https://www.valka.cz/02-02-2010-Vlada-schvalila-navyseni-poctu-vojaku-v-operaci-ISAF-t92227#344987 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more