30.01.2010 - Vojenské letiště získá firma spojená s daňovými podvodníky

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Armáda prodává letiště v Příbrami. Ale kolem prodeje se rojí spekulace. Výběrové řízení totiž vyhrála firma, kterou ovládají podnikatelé odsouzení za daňové podvody. A už je podepsaná i kupní smlouva.


Ministerstva financí i obrany jsou v klidu, právně je prý všechno čisté. Bezpečnostní experti ale zdvihají varovně prst.

Podnikatelé Marek a Lubomír Podlipní už před dvěma lety zvítězili v tendru na koupi příbramského armádního letiště. Teď je na oba vydaný zatykač, protože nenastoupili do vězení. Podváděli totiž s daněmi.


Stíhaní přitom Podlipní byli už v době, kdy se do výběrového řízení přihlásili. Teď se skrývají. Ještě před tím ale stihli firmu přepsat na blízkého známého. Stát tak i přes prvotní váhání smlouvu o prodeji nakonec posvětil.


"Myslím, že není od věci, aby způsob zbavování se majetku byl v armádě zásadně přehodnocen," míní například bývalý šéf vojenské rozvědky Andor Šándor.










tn.nova.cz
URL : https://www.valka.cz/30-01-2010-Vojenske-letiste-ziska-firma-spojena-s-danovymi-podvodniky-t92125#344400 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more