21.12.2009 - Zimní střelby z bojových vozidel pěchoty

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V pátek 18. prosince 2009 se střelnice Kisnica ve švédském prostoru odpovědnosti opět rozduněla výstřely z českých bojových vozidel pěchoty.


Kosovo v posledních dnech ukazuje svoji zimní tvář a klimatické podmínky kladou větší nároky na všechny. Na jednotky vyjíždějící na patroly a k plnění mnoha dalších úkolů mimo základnu i na zabezpečující složky přímo na základně.


Přes nepřízeň počasí se v pátek v ranních hodinách vydala čtyři bojová vozidla pěchoty (BVP-2) s doprovodnou kolonou zdravotních a zabezpečovacích vozidel po vlastní ose na místo provedení střeleb vzdálené od základny Šajkovac asi čtyřicet kilometrů.


Samotná střelba z BVP-2 se skládala z několika cvičení, přičemž všechna byla splněna s velmi dobrými výsledky a s vysokou profesionalitou. Součástí celodenního zaměstnání byla také střelba z odstřelovacích pušek SVDN Dragunov. Původně poměrně jasné, i když mrazivé ranní počasí, odpoledne vystřídalo husté sněžení, které po všech stránkách prověřilo připravenost cvičících i zabezpečujících složek.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15557
URL : https://www.valka.cz/21-12-2009-Zimni-strelby-z-bojovych-vozidel-pechoty-t90483#338415 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more