04.12.2009 - Cenu za Počin roku obdržel Ministr obrany

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Cenu za "Počin roku" převzal ve čtvrtek 3. prosince v Brně místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták.


Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje předal během slavnostního večera Martinu Bartákovi medaili a pamětní list za přispění k tomu, že Vojenský umělecký soubor Ondráš může být i nadále součástí naší umělecké scény.



V rámci opatření předchozího vedení resortu obrany, týkajícího se redukce vojenských hudeb, hrozilo Ondráši, folklórnímu souboru s dlouholetou tradicí a mezinárodním působením, ukončení činnosti. Dvacet tisíc podpisů pod peticí z června 2008 za záchranu hudebního a tanečního tělesa, které patří mezi špičky ve svém oboru, však napomohlo k tomu, že se otázkou jeho existence začaly zabývat obě komory Parlamentu ČR.


Na základě rozhodnutí ministra obrany Martina Bartáka pak mohla být 29. května 2009 zveřejněna pozitivní informace, že Ondráš bude nadále pokračovat ve své činnosti pod záštitou Armády ČR, která je jeho zřizovatelem.



http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15470
URL : https://www.valka.cz/04-12-2009-Cenu-za-Pocin-roku-obdrzel-Ministr-obrany-t89925#336006 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more