01.12.2009 - Česká delegace v Kandaháru

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ministr obrany Martin Barták navštívil v rámci své cesty v Afghánistánu také kontingent speciálních sil na základně "Camp Prostějov" v provincii Kandahár.


Delegace navštívila operační středisko amerického velitelství speciálních sil v Kandaháru, v jehož operačním prostoru český kontingent speciálních sil plnil úkoly. Přítomní poslanci byli seznámeni s činností tohoto střediska.


Ministr obrany Barták poděkoval vojákům za vzorné splnění operačního úkolu a reprezentaci ČR v zahraničí a vybraným partnerům z amerických speciálních sil předal medaili ministra obrany ČR Za službu v zahraničí III. stupně za jejich vynikající spolupráci s našimi příslušníky speciálních sil.


Nástupu se zúčastnil také představitel Afghánské národní armády (ANA) generál Kásimi, který je zástupcem velitele 205. sboru ANA. Tento sbor působí na území regionálního velitelství jih RC-S (Regional Command-South) a jeho příslušníky naši vojáci speciálních sil pomáhali cvičit a vedli s nimi společné operace. Zástupce ANA poděkoval českým příslušníkům speciálních sil za jejich perfektní profesionální výkon a pomoc, kterou Afgháncům poskytli. Také apeloval na české poslance, aby české speciální síly do Afghánistánu znovu vyslali, neboť takto profesionální a perfektně vycvičená jednotka i přes svoji relativně malou velikost je schopna poskytnout větší pomoc než některé mnohem početnější síly.


Následně proběhlo setkání ministra obrany Bartáka s novým velitelem regionálního velitelství jih RC-S ISAF, britským generálmajorem Nickem Carterem, kterého se zúčastnil i poslanec Robin Böhnisch.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15456
URL : https://www.valka.cz/01-12-2009-Ceska-delegace-v-Kandaharu-t89827#335604 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more