20.11.2009 - Kutuzovův pochod

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

„Kutuzovův pochod“ - tak zní poněkud nevšední název charitativní akce příslušníků 102. průzkumného praporu z Prostějova.


Fyzická zdatnost vojenských profesionálů je jedním z předpokladů pro službu v ozbrojených silách České republiky. Snaha vojáků 102. průzkumného praporu generála Karla Palečka z Prostějova o udržení fyzické kondice a každodenního drilu byla v těchto listopadových dnech motivována také úsilím pomoci druhým.


Dne 19. listopadu 2009 se vydalo na trasu dlouho 62 kilometrů více než šedesát vojáků praporu. Přesun byl zahájen v ranních hodinách v posádce Prostějov a první etapa zakončena přesně ve 21.25 hodin v obci Pozořice. Odtud následujícího dne pokračovali dalších 13 kilometrů vojenští profesionálové i s pozvanými kolegy z útvarů Armády České republiky a hosty k Památníku Mohyla míru u Slavkova.


Každý účastník pochodu či příslušník praporu přispíval volitelnou částkou do dobrovolné sbírky pro podporu Dětského domova v obci Plumlov a Fondu ohrožených dětí Klokánek Brno.






http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15418
URL : https://www.valka.cz/20-11-2009-Kutuzovuv-pochod-t89537#334059 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more