13.11.2009 - Příprava roty D 16. kontingentu AČR

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Od 2. do 13. listopadu 2009 se uskutečnila ve vojenském výcvikovém prostoru chemického vojska Tisá příprava roty D 16. kontingentu AČR v sestavě sil KFOR.


Během výcviku se příslušníci roty D učili používat speciální vybavení využívané pro zásahy při demonstracích, zvládat krizové situace a spoléhat se jeden na druhého. Instruktoři vojáky nijak nešetřili, vše probíhalo jako při reálné demonstraci. Vzduchem létaly klacky, plastové lahve plné vody a dokonce i takzvané "molotovovy koktejly". To vše museli vojáci zvládnout.


Tento výcvik vyvrcholil simulovanými demonstracemi, při kterých dvě čety zasahovaly proti demonstrantům. Zásahu se zúčastnili také psovodi z veterinární základny Chotyně a Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje ze stanice Petrovice.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15371
URL : https://www.valka.cz/13-11-2009-Priprava-roty-D-16-kontingentu-ACR-t89300#333003 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more