27.09.2009 - Švédové objevili ruskou ponorku z 1. světové války

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Švédové objevili ruskou ponorku z 1. světové války


Citace zdroje:


27.09. 19:00


Vrak ruské ponorky z první světové války objevili švédští výzkumníci v Baltském moři severně od ostrova Gotska Sandön. Vrak leží v hloubce 100 metrů a podle prvních informací je ve velmi dobrém stavu s výjimkou přídě, kterou zřejmě zničil nájezd ponorky na minu.


Trup ruské ponorky uviděla na svých přístrojích loď Švédského úřadu pro námořní dopravu, provádějící v oblasti měřičské práce. Důkladnější průzkum naznačil, že může jít o ruskou ponorku Gepard, jedno z dvanácti podmořských plavidel ruské armády třídy Bars, operujících za první světové války v Baltu.


Ponorka s čtyřicetičlennou posádkou podle něj za války plnila úkoly při hledání min u estonského ostrova Ösel. Za zmizelou byla prohlášena v říjnu roku 1917. Nyní, o 92 let později, byla nalezena v mezinárodních vodách.


Zdroj:


www.tyden.cz
URL : https://www.valka.cz/27-09-2009-Svedove-objevili-ruskou-ponorku-z-1-svetove-valky-t88269#327464 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ona to není tak úplná novinka.


Pokud se podíváme na životopis ponorek třídy Bars tak zjistíme, že už v roce 1993 objevili Švédové východně od ostrova Gotska Sandön v hloubce 120 m vrak ponorky.


Rozborem času a místa ztracených ruských ponorek v I.světové válce analytici dospěli k závěru, že by to mohla být jedna ze tří ponorek třídy Bars, tedy Bars, Lvica nebo Gepard.


Ponorek třídy Bars bylo vyrobeno celkem 24, z toho 13 se z nejrůznějších příčin potopilo.


Zdroj informace:
Šturm glubiny - http://www.deepstorm.ru/



Pozn.FCH: bohužel nestíhám všechno, takže ruské ponorky před rokem 1917 jsou prozatím pole neorané.
URL : https://www.valka.cz/27-09-2009-Svedove-objevili-ruskou-ponorku-z-1-svetove-valky-t88269#327475 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more