21.09.2009 - Martin Barták v Kanadě jednal o Afghánistánu i L-159

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ministr obrany ČR Martin Barták na závěr svého pětidenního turné po Severní Americe zavítal do Kanady, kde diskutoval zejména na téma Afghánistán s kanadským protějškem Peterem MacKeyem.




http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14961
URL : https://www.valka.cz/21-09-2009-Martin-Bartak-v-Kanade-jednal-o-Afghanistanu-i-L-159-t88075#326693 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

L-159 je jeden obrovský průšvih, který se vleče českou rádoby armádou dlouhá léta.


Něčemu tak mimořádně nepovedenému (a co se snaží ministři obrany prodat tak jak jdou za sebou s tím, že z toho budou mít nějaké drobné do vlastní kapsy) se může vyrovnat jen mimořádně "kvalitní a bojově hodnotný" Pandur nebo superstroje Grippen. V PL raketové obraně pak pokus s názvem RBS-70.


Ještě k těm L-159 - kdyby pan Konstruktér Vlček jenom tušil, co za paskvil z jeho letadla nakonec udělají, tak by mu asi ani nedal šanci vzniknout. To Konstruktér je napsáno s velkým "K" a každý jistě ví, proč.


L-159 na výcvikovou spárku přestavět nelze a i kdyby, tak největší průšvih je americká avionika, která je úplně k ničemu...


Podobně se US specialisté (pozvaní našimi ministry typu Dlouhý a spol.) ukázali taky v Tatře Kopřivnice i jinde.


A abych nezapomněl - nemám problém s ministrem obrany typu "totálně neznalý civil", pokud nechce ovládat něco tak složitého, jako je armáda. Ministr obrany je osoba jenom na okrasu (což se navíc např. v provedení pouliční zpěvačky taky nějak nepovedlo) a k vítání zahraničních delegací, hlavně ale nemá do ničeho kecat.


Osůbky typu pouliční zpěvačka, astrolog, rádoby novinář a další už se na naší armádě podepsali tak, že už snad ani nic dalšího zlikvidovat nelze.


Jak říkají klasikové - kde nic není, ani smrt nebere. V tomto případě ale pro daný resort penízky ještě získat lze a podle těch "píp-píp-píp" ministrů ("píp" je místo neslušného, i když pravdivého, slova) je mnohem výhodnější, aby byly ty penízky z našich daní převeleny (v armádě to tak bývá, že je něco někam převeleno) do soukromých výcvikových prostor (= na konta vlastní a spřízněných duší).


Fuj, už toho mám tak akorát dost.


Samozřejmě netuším, jaký je pan Barták neurochirurg. Pokud dobrý, tak by měl zachraňovat lidské životy a zdraví, pokud špatný, tak ať nekazí ještě něco dalšího (pokud tam zkazit ještě něco lze).


Nakonec taková asi tak trochu hloupá otázka (nebo spíše ne): dovedete si někdo představit, že by generál nedoktor šel provádět neurochirurgickou operaci? Blbost, že ano.


Tak jak je pak možné to dělat obráceně!!!?
URL : https://www.valka.cz/21-09-2009-Martin-Bartak-v-Kanade-jednal-o-Afghanistanu-i-L-159-t88075#326730 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more