Fotka z bombardéru - Praha

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Schéma/zákres výsledků leteckého bombardování 99. (Heavy) Bombardment Group
(použita zkratka A/D tedy Aerodrome) Letiště Praha Kbely - prostor Čechy


Operace číslo 369
Datum: 25.3. 1945
Čas nad cílem/bombardování zahájeno: 12:45


Značka X odpovídá středu obrazce dopadů pum (použita zkratka MPI tedy Mean Point of Impact).
Zákres ( :.:.: ) odpovídá prostoru zasaženému dopady pum.


Shozeno pum: 51 tun tříštivých (FRAG.)
Zapalovače: kontaktní/okamžité (INST.)


Pozorováno výbuchů pum: 0
Výška odhozu pum: 27.000 (stop)


Měřítko ve stopách !___!___!___!


Velitelství 5 (amerického) bombardovacího křídla
Postoupit/informovat: Sekce A-E


(zvýrazněn kouř (SMOKE), sever(NN) a směr náletu (280 st.)


Předpokládám/doufám, že jsem se nikde neseknul...


Jo a není to fotka z bombardéru, ale z průzkumného letounu, který provedl snímkování pro vyhodnocení výsledků náletu, proto jsou vidět místa dopadů pum... Kdyby to bylo z bombardéru, tak bude vidět jen spousta kouře...


Chtěl bych Tě jen ujistit, že to "pokřikování", cos předvedl v příspěvcích k P.H. bys tu asi neměl používat. Prostě to není fér a hlavně, není to z Tvé strany moc prozíravé, zvlášť, pokud sem míníš dál chodit pro radu.
URL : https://www.valka.cz/Fotka-z-bombarderu-Praha-t87628#325083 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Tato "informace" se v poslední době objevila v různých zdrojích, těžko říct, odkud jiz vzali autor hesla ve Wikipedii. V každém případě bych ji nepřikládal větší význam. K tématu bombardování Prahy si dovolím doporučit knihu Praha v plamenech od M. Plavce, F. Vojtáška a P. Kaššáka (vyd. Svět křídel v roce 2008).
URL : https://www.valka.cz/Fotka-z-bombarderu-Praha-t87628#325313 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Filipe, myslím, že je zbytečné na to reagovat, protože zadavatel původního dotazu vymazal jak svůj dotaz, tak fotografii, svou reakci na připomínky a v mém příspěvku už je pouze překlad popisu snímku, který zachycoval výsledky bombardování...


Ostatně bez souvislostí je zbytečné to tu držet a taky to brzy smažu.
URL : https://www.valka.cz/Fotka-z-bombarderu-Praha-t87628#325319 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more