28.08.2009 - Náčelník GŠ navštívil Rakousko

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ve dnech 24. – 26. srpna 2009 navštívil náčelník Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Vlastimil Picek s doprovodem Rakousko.


Se svým protějškem, rakouským náčelníkem Generálního štábu generálem Edmundem Entacherem, projednávali především otázky transformace ozbrojených sil obou zemí.


Na rozdíl od České republiky v Rakousku stále existuje základní vojenská služba, ale byla zkrácena doba jejího trvání z osmi na šest měsíců.


Oba generálové se rovněž věnovali přípravě společné Battle Group EU, tvořené za účasti Německa, Rakouska, České republiky, Chorvatska a Makedonie (FYROM) v roce 2012, hovořili o rakouských zkušenostech z mise v Čadu a dotkli se i bilaterální spolupráce v oblasti OPZHN.


Ve středu 26. srpna 2009 pak generál Picek s delegací odletěli vrtulníkem do vojenského výcvikového prostoru Allensteig, kde jim velitel 4. mechanizované brigády brigádní generál Robert Prader předvedl systém simulace a monitoringu boje užívaný rakouskými ozbrojenými silami - bundesheerem.



http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14796
URL : https://www.valka.cz/28-08-2009-Nacelnik-GS-navstivil-Rakousko-t87529#324540 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more