14.08.2009 - V Polsku nalezen masový hrob z doby Druhé světové války

Poles, Germans rebury 2,000 WWII victims found in mass grave

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Při stavebních pracích v polském městě Malbork byl nalezen masový hrob zhruba 2000 obětí z doby Druhé světové války. Jednalo se o německé civilisty, kteří před Rudou armádou prchali z Východního Pruska.


Podle původních výzkumů to vypadalo, že byli popraveni Rudou armádou, neboť tomu napovídal průstřel v lebeční kosti.


Nicméně další těla vypadala, že se nejednalo o vraždu a mohla zemřít v průběhu bojů.


Výzkum však dále pokračuje a nakonec to vypadá, že těla byla uklizena, aby se snížil výskyt nemocí, apod. Zajímavostí je však určitě přístup českých sdělovacích prostředků, kteří se nemohli přenést přes možnost toho, že by tito civilisté byly zavražděni "našimi osvoboditeli" a oznámily tezi o tom, že civilisté zahynuli v křížové palbě. Že by pak těla asi vypadala trošku jinak, např. průstřely trupu, apod. jim jaksi nedošlo.


Více zde:
www.dw-world.de


www.google.com
URL : https://www.valka.cz/14-08-2009-V-Polsku-nalezen-masovy-hrob-z-doby-Druhe-svetove-valky-t87162#323019 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more