06.08.2009 - KFOR: Nový velitel MNTF(C) na základně Šajkovac

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ve středu 5. srpna 2009 navštívil základnu Šajkovac nový velitel mnohonárodního velitelství Střed brigádní generál Seppo Toivonen.


Generál Toivonen byl uveden do funkce velitele mnohonárodního velitelství Střed (Multinational Task Force Center - MNTF-C) v pátek 30. července 2009 při oficiálním aktu předání velení na finské základně Camp Ville. Ve funkci vystřídal brigádního generála Kyösti Halonena. Spolu s velitelem MNTF-C se návštěvy české základny zúčastnil také jeho zástupce plukovník Con Ryan.


Po přivítání a představení velení 15. kontingentu AČR se hosté spolu s velitelem kontingentu podplukovníkem Jiřím Kývalou odebrali do briefingové místnosti, kde byla připravena krátká prezentace s informacemi o českém kontingentu a úkolech, které plní a bude plnit během svého půlročního působení v sestavě sil KFOR v Kosovu.


Základna Šajkovac je první základnou, kterou velitel MNTF-C ve své funkci navštívil. Součástí prohlídky byla ukázka zbraní a techniky mechanizované roty D a ukázka výcviku služebních psů. Generál Toivonen se podrobně seznámil s prací českých vojáků v misi a projevil zájem zúčastnit se některé z patrol roty D na administrativní hranici.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14689
URL : https://www.valka.cz/06-08-2009-KFOR-Novy-velitel-MNTF-C-na-zakladne-Sajkovac-t86890#321978 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more