31.07.2009 - Ministerstvo obrany pokračuje v prodeji nepotřebných nemovitostí

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V úterý 28. července 2009 byl zveřejněn inzerát na odprodej nemovitostí, které byly vyřazeny z užívání Armády ČR a pro resort obrany jsou dále nepotřebné.


Ve zveřejněném inzerátu na internetových stránkách odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem Ministerstva obrany www.onnm.army.cz a v denním tisku je nabízeno zájemcům celkem 47 nemovitostí. Jedná se o objekty, u kterých nebyla podána nabídka ve výběrovém řízení ze dne 16. června 2009, doplněné o další nemovitý majetek připravený k prodeji. Stanovená minimální kupní cena se pohybuje v rozmezí od 10 tisíc Kč do 190 milionů Kč.


Mezi nemovitostmi nabízenými k prodeji jsou například Mladá Boleslav – Nepřevázka – pozemky bývalá střelnice, Hradec Králové – ústřední sklad Brněnská, Chrast u Chrudimi – muniční sklad, Chrudim – sklady (DEPO), Karlovy Vary – budova územní vojenské správy, Brno – areál letiště Slatina – část LOZ II., Vyškov – letiště – pozemky, Přerov – Želatovická kasárna, Olomouc – Bystrovany – Pevnost IV, Dětřichov nad Bystřicí – muniční sklad, Znojemsko – Hevlín – bunkr Výběžek, Hranice – kasárna Jaslo.


Ministerstvo obrany pokračuje v prodeji nepotřebného majetku postupně vyřazovaného z užívání v průběhu transformace ozbrojených sil. V letech 2001 – 2008 bylo uzavřeno 958 kupních smluv na prodej objektů a areálů za 2,2 miliardy Kč. Zároveň bylo ve stejném období uzavřeno 288 smluv na bezúplatný převod nemovitostí v celkové evidenční hodnotě 7,3 miliardy Kč na jiné organizační složky státu a 574 smluv na bezúplatný převod majetku v evidenční hodnotě 23,3 miliardy Kč na kraje, města a obce.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14652
URL : https://www.valka.cz/31-07-2009-Ministerstvo-obrany-pokracuje-v-prodeji-nepotrebnych-nemovitosti-t86759#321367 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more