Mauser C77

jednoranná pistole
     
Název:
Name:
Mauser C77 Mauser C77
Originální název:
Original Name:
Mauser C77
Kategorie:
Category:
pistole / revolver pistol / revolver
Výrobce:
Producer:
Gebruder Mauser, Oberndorf a. Neckar, Nemecko
Technické údaje:
Technical Data:
 
Hmotnost nenabité zbraně:
Weight Unloaded:
cca 1,3 kg 2.87 lb
Ráže:
Calibre:
9,6 mm
Náboj:
Cartridge:
-
Délka:
Length:
268 mm 10,55in
Délka hlavně:
Barrel Length:
170 mm 6,69in
Kapacita zásobníku:
Magazine Capacity:
-
Výkony:
Performance:
 
Rychlost střelby:
Rate of Fire:
- ran/min - rpm
Úsťová rychlost:
Muzzle Velocity:
- m/s - ft/s
Uživatelské státy:
User States:
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
-
URL : https://www.valka.cz/Mauser-C77-t86356#542217 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

První komerčně úspěšnou zbraní firmy Mauser, byla jednoraná pistole označovaná jako C77. Jak už název naznačuje šlo o zbraň pro civilní trh (C) a z roku 1877 (77). Zbraň zkonstruovaná na náboj 9 mm měla blokový, svisle posuvný závěr, který byl ovládán „kohoutem“ , jeho stlačením se závěr odemkl, potom odsunul směrem dolů při čemž zároveň vyhodil vystřelenou nábojnici. Současně byl napnut bicí mechanismus a spoušť zbraně. Přes velmi solidní zpracování a pohodlnou obsluhu byla tato zbraň díky malé poptávce vyrobena jen v malém počtu a je dnes sběratelskou raritou, V té době už trh krátkých zbraní ovládly revolvery a pro podobné zbraně nebylo na trhu mnoho zájemců.
Zdroj : návštěva muzea firmy Mauser v Oberndorfu a vlastní poznámky z rozhovoru s kustodem tamní sbírky a vlastní foto zachovaného exempláře
URL : https://www.valka.cz/Mauser-C77-t86356#319961 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more