13.07.2009 - USA vysoce hodnotí ruskou RLS protiraketové obrany v Gabale

США высоко оценивают российскую РЛС ...

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

USA vysoce hodnotí ruskou RLS protiraketové obrany v Gabale


"USA vysoce hodnotí perspektivy používání ruské radiolokační stanice v Gabale v rámci systému protiraketové obrany", (dále PRO). Toto řekl v rozhovoru pro americkou tiskovou agenturu Reuters generálporučík Patrick O′Reilly, ředitel "Missile Defense Agency" USA.


Podle jeho slov "... Rusové tam mají vynikající možnosti ..." ke sledování libovolných startů raket z jihozápadní Asie. Dále hovořil o "... absolutně vynikající poloze ..." radiolokátoru a "... při spolupráci by to byl velmi efektivní systém...".


Když generál O′Reilly hovořil o spolupráci s Ruskem v oblasti PRO jako o celku, zmínil nezbytnost "... nových přístupů ..." a " ... úplné spolupráce ...". Současně vyslovil názor, že dříve "... jsme měli soulad v důležitosti faktů, ale neshodli jsme se v jejich interpretaci ...". Nicméně " ... jak Írán a KLDR pokračují v demonstraci svých možností tyto rozpory v názorech pozbývají platnost ...".


Dále O′Reilly vyjádřil názor, že souhlasné stanovisko v otázkách PRO obou stran na vyšších úrovních by se stalo klíčovým v řešení celé této oblasti. Poznamenal, že rozmístění prostředků PRO v České republice by mohlo být realizováno během cca 4,5 roku, v Polsku asi tak za 5 let.


Bez toho, že by hovořil o detailech, zmínil se také o alternativních variantách, úvahy o nich však v současnosti považuje za předčasné.



Zdroj informace:
Novosti VPK vpk.name

13.07.2009 - USA vysoce hodnotí ruskou RLS protiraketové obrany v Gabale - Celkový pohled na RLS SVRN 5N79 Darjal v postavení Gabala, Ázerbajdžán. Vlevo vysílací anténa, vpravo přijímací anténa.

Celkový pohled na RLS SVRN 5N79 Darjal v postavení Gabala, Ázerbajdžán. Vlevo vysílací anténa, vpravo přijímací anténa.
URL : https://www.valka.cz/13-07-2009-USA-vysoce-hodnoti-ruskou-RLS-protiraketove-obrany-v-Gabale-t86166#319047 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more