Błaszkiewicz, Felix

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Leutnant Felix Błaszkiewicz



* 1893, Sambor, Polsko
+ 04. 02. 1920, Tarnopol, Ukrajina



Pilot K. u K. Luftfahrtruppe, pilot Polského vojenského letectva



Kolem roku 1910 dokončil střední školu v rodném Samboru a následně začal studovat technickou akademii ve Lvově. Po vypuknutí první světové války byl v roce 1915 povolán do rakousko-uherské armády. Během války byl poslán do kurzu pro pozorovatele. Tu absolvoval v roce 1916. Posléze byl poslán na frontu. Kde byl zraněn. Léčil se v rodném Samboru.


Po skončení I. světové války a vypuknutí války s Ukrajinci vstupuje do polské armády k letectvu. Od května roku 1919 slouží v 6. Eskadra Wywiadowcza v Ternopil.


Dne 4. února 1920 byl při průzkumném letu nad polsko-ruskou frontou sestřelen spolu se svým velitelem a pilotem kapitánem Kazimierzem Swoszowskim.


Posmrtně mu bylo udělěno polské vyznamenání Virtuti Militari.


V Rakousko-uherské armádě byl povýšen pravděpodobně do hodnosti leutnant. V Polském letectvu byl povýšen do hodnosti poručíka.



Zdroje:
pl.wikipedia.org
http://pl.wikipedia.org/
URL : https://www.valka.cz/Blaszkiewicz-Felix-t86108#318713 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Leutnant Felix Błaszkiewicz


Zdroje:
pl.wikipedia.org
URL : https://www.valka.cz/Blaszkiewicz-Felix-t86108#318714 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more