17.06.2009 - Vojenské námořnictvo USA převzalo devět letadel P-8A Poseidon

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Flight Daily News, 17.6.2009


Vojenské námořnictvo USA převzalo devět letadel P-8A Poseidon v ceně přinejmenším 1,8 miliard US$. "Těmito letadly bylo letectvo vojenského námořnictva doplněno na základě nedávno provedené analýzy provedené kanceláří hlavních námořních operací," říká Neal Rothback, který je za realizaci programu P - 8A odpovědný, odmítá ale uvést konkrétný výsledky této analýzy. Došlo tím k navýšení zakázky na letadla P-8 u firmy Boeing ze 114 na 123 kusů, je to ale počet včetně šesti letadel P-8Is pro indické vojenské námořnictvo. Austrálie také souhlasí se spoluprácí na vývoji vzhledem k potřebám pro povýšení na druhou generaci plánovanou v 2015, ač Canberra doposud nekoupila ani jediné letadlo.


"Od 25 dubna Boeing uvedl do provozu první dvě zkušební letadlo. Obě jsou nyní vybavovány přístroji pro pokračování letových zkoušek", říká Tony Parasida, náměstek prezidenta firmy Boeing pro výsadková a hlídkovací letadla, který ještě dodává: "Třetí testovací letadlo by mělo být připraveno k letovým zkouškám do konce tohoto roku".


Zdroj informace a obrázků:
US Military Aviation groups.google.com
Domovské stránky společnosti Boeing www.boeing.com



Velmi stručný popis letadla Boeing P-8A Poseidon:
Letadlo je hlídkovací protilodní letadlo vyvinuté podle programu "Víceučelové námořní letadlo" (Multimission Maritime Aircraft - MMA). Je předurčené vést protiponorkový boj, tedy vyhledávat je, navádět na ně torpéda a rakety a taká provádět elektronickou špionáž (electronic intelligence - ELINT). Aby mohlo letadlo plnit tyto úkoly, ponese na palubě torpéda, hlubinné bomby, protilodní a protiponorkové rakety a další potřebné zbraně. Bude taky schopné shazovat a monitorovat radiosondy. Je navržen tak, aby mohl spolupracovat s pobřežními vyhledávacími systémy. Letoun P-8A Poseidon je postaven za bázi letadla Boeing 737-800.


Připojená fotografie je z Airliners.com, jejím autorem je Andrew W. Sieber a byla pořízena 3.května 2009 na Renton - Municipal
(USA, stát Washington). Jeho údaje: 167953/953 (cn 34396/2814).
Jedná se o první letadlo P-8A Poseidon v barvách barvách amerického námořnictva.
17.06.2009 - Vojenské námořnictvo USA převzalo devět letadel P-8A Poseidon - Námořní hlídkovací, protiponorkové a protilodní letadlo Boeing P-8A Poseidon - první stroj v barvách amerického vojenského námořnictva.

Námořní hlídkovací, protiponorkové a protilodní letadlo Boeing P-8A Poseidon - první stroj v barvách amerického vojenského námořnictva.
URL : https://www.valka.cz/17-06-2009-Vojenske-namornictvo-USA-prevzalo-devet-letadel-P-8A-Poseidon-t85562#316470 Version : 0

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

To mám chápat tak, že USN převzalo sériové P-8??


P-8 prodělal první let v dubnu tohoto roku a na fotce je druhý prototyp P-8, který vzlétl poprvé někdy před týdnem.


Kde se vzalo devět hotových a převzatých strojů? Nejedná se náhodou o přiobjednávku o které se mluvilo, čili, že USN dostane o devět letadel více než bylo objednáno?
URL : https://www.valka.cz/17-06-2009-Vojenske-namornictvo-USA-prevzalo-devet-letadel-P-8A-Poseidon-t85562#316557 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Taky jsem to nějak nepobral ...


o devíti letadlech se mluví zde:


In January 2009 Boeing was selected to provide eight P-8I long-range maritime reconnaissance and anti-submarine warfare aircraft to the Indian navy.


IOC je naplánované na 2013 a první Poseidon zmalovaný v USN šedi vyroloval 5. května na SDD jich má být postaveno 5 a tohle je teprve druhý.


Takže s mírou pravděpodobnosti, téměř hraničící s jistotou si troufám říct, že o pravdivosti této informace lze s úspěchem pochybovat.
URL : https://www.valka.cz/17-06-2009-Vojenske-namornictvo-USA-prevzalo-devet-letadel-P-8A-Poseidon-t85562#316568 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ano. máte pravdu v tom, že se jedná o doobjednávku. Původní předpokládané množství se podle analýzy ukázalo jako nedostatečné.


Omlouvám se za částečnou dezinformaci, resp nepovedenou formulaci.
URL : https://www.valka.cz/17-06-2009-Vojenske-namornictvo-USA-prevzalo-devet-letadel-P-8A-Poseidon-t85562#316578 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more