Profesionální voják „Příběh vojáka“ - Steven McLaughlin

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Profesionální voják „Příběh vojáka“


Autor: Steven McLaughlin
Vydavateľstvo: Naše Vojsko 2008
Strán: 279
Foto: 8 strán
ISBN: 978-80-206-1004-1



Kniha je pohledem do pěchotního vojákování v jedenadvacátém století. Zavádí nás do srdce starobylé instituce, která zápasí, aby si udržela své tvrdé tradice v rychle se měnícím světě. Autor následoval svého zesnulého bratra do elitního pluku Královských zelenokabátníků ve věku 31 let a prošel tvrdý bojový kurs. Potom se ponořil do světa pěchoty, kde se odhazují pravidla zdvořilé společnosti a nahrazují ledabylým násilím.


Kniha S.McLaughlina popisuje jeho cestu strastiplnú cestu k Pluku "Zelenokabátnikov" Britskej armády. Zahŕňa detstvo, mladosť, smrť autorovho brata pri nehode a následný vstup autora do armády. Je tu aj popis autorovho výcviku, služby v Iráku a Severnom Irsku a následný odchod do civilu.


Niekomu sa text knihy môže zdať rozvláčni a zdĺhaví až nudný. Na druhej strane ide o príbeh obyčajného radového vojaka a nie nejakého "ramba" alebo starého "maršála" s kopou vyznamenaní. A práve v tom spočíva originalita knihy a autorovho pohľadu na toto "remeslo", vrátane jeho vlastných názorov na jednotlivé aspekty.
URL : https://www.valka.cz/Profesionalni-vojak-Pribeh-vojaka-Steven-McLaughlin-t84905#313109 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more