Skřivánek

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Skřivánek (Žavoronok (Жаворонок))
SSSR 1964 (ITÁLIE 1969???)
Hrají: Vjačeslav Gurenkov, Gennadij Juchtin, Valerij Pogorelcev, Valentin Sulme, Olev Tinn, Ervin Abel, Heino Mandri
Scénář: Michail Dudin, Sergej Orlov
Režie: Nikita Kurichin, Leonid Menaker
----
Zvuk: český DD 2.0, ruský DD 2.0
Obraz: černobílý 4:3
DVD Region: Region 2 (Evropa)
Délka: 86 minut




Informace z netu (k DVD arara.cz) Podle skutečné události vzniklo silné filmové drama, popisující sílu a hrdinství několika lidí na pozadí zuřících bojů druhé světové války. Píše se rok 1942 a fašisté zrovna zkoušejí nové protitankové střely. Jako pokusný králík má posloužit zajatý sovětský tankista Ivan se svojí posádkou. Nikdo z nacistů však netuší, co všechno se v hrdinném vojákovi skrývá. Nejenže se mu podaří přelstít německé velitele, ale také geniálním tahem získá tank, se kterým se rozhodne rozpoutat vlastní válku proti nepříteli. Uprostřed nacistické říše se se svým opancéřovaným strojem stává hrdinou a nadějí pro všechny místní lidi, kteří už ani nedoufali v obrat k lepšímu.


Mě se na filmu líbí hlavně mnoho záběrů na T-34/76!!! Opravdu jeden z mála filmů, kde jde opravdu "o ten tank".....jinak klasika z těch let,..patos a povrchnost,.ale jako pro zájemce o T-34 palba!!
Je samozřejmě Very Happy uvedeno že je to podle skutečné události,.....je pravda že by ze zkušebního polygonu (děj je o testování novýh střel na kořistní technice) ujel někdy v roce 1942 ruský T-34 s posádkou ??
URL : https://www.valka.cz/Skrivanek-t84592#311117 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No děj není podle "skutečné události" je podle románuod Simonova a ještě docela volně. Proč a k čemu by němci potřebovali ruskou osádku na zkoušení munice? na tank (kořistní) se střílí z přesně určené vzdálenosti aby bylo možno výsledky porovnat, nikoli za pohybu, kdy se nedá porovnat nic. jízdní zkoušky se dělaly v Kumersdorfu a byly dělány německými posádkami, opět aby bylo možno srovnávat. To že někdo v letech šedesátých natočil nesmysl, a jiný k tomu připsal že je to podle reálu moc neznamená, jde o věc popsanou v románu Živí a mrtví, kde pro propagandistický film použijí tančík s rusem a podobné věci. Zajímavé je ne že to je T-34/76, ty jsou i jinde, ale že je to právě typ s lisovanou věží, který byl celkem vzácný.
URL : https://www.valka.cz/Skrivanek-t84592#311126 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more