19.04.2009 - Langer chce povýšit policejní náměstky na generály, ČSSD je proti

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Langer chce povýšit policejní náměstky na generály, ČSSD je proti


Ministr vnitra ČR v demisi Ivan Langer chce na jednání české vlády v pondělí 20. dubna navrhnout, aby náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek a náměstek policejního prezidenta pro Službu kriminální policie a vyšetřování plk. JUDr. Jiří Houba byli povýšeni do hodností brigádních generálů. Součástí Langerova návrhu bude i povýšení současného policejního prezidenta brig. gen. Mgr. Oldřicha Martinů do hodnosti generálmajora.


ČSSD s povýšením policejního prezidenta souhlasí, ale u výše zmíněných náměstků ne. Podle ČSSD mohou za obsazování nejvyšších policejních funkcí nezkušenými policisty právě plk. Bílek a plk. Houbou. Jsou prý (podle ČSSD) odpovědni i za zvyšující se množství počtu neobjasněných trestných činů.


Zdroj: www.novinky.cz







Připomínám, že Policie České republiky má v současné době dva generály v poměru příslušníka policie - jsou jimi již zmíněný policejní prezident Martinů a ještě ředitel Útvaru pro ochranu ústavních činitelů (neboli "Ochranná služba") genmjr. Lubomír Kvíčala.
URL : https://www.valka.cz/19-04-2009-Langer-chce-povysit-policejni-namestky-na-generaly-CSSD-je-proti-t84117#308702 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more