CZE - Jablunkov - Archív vojenské historie Těšínského Slezska

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Archív vojenské historie Těšínského Slezska


Úkolem a posláním archívu je sběr a dokumentace veškerých údajů, informací a materiálů týkajících se vojenské historie Těšínského Slezska pokrývající období XX. století. Jedná se především o pořízení audio a video nahrávek s pamětníky, sběr fotografií a dokumentů, části výzbroje atd.


Archív zpřístupní zájemcům zpracované archiválie k badatelským účelům vědeckého, populárně vědeckého, soukromého, služebního i jiného správního charakteru a to ne jen možností nahlédnutí do sbírek ale především pomocí stále expozice.


Výstavní síň archívu je tvořena ze dvou částí, ze stálé expozice zaměřené na období 2. světové války a z tematické expozice, která bude prezentovat dokumenty archívu. K vytvoření atmosféry expozice jistě přispívá i umístění Archívu vojenské historie Těšínského Slezska do nově rekonstruované secesní vily ze začátku XX. století, která byla svědkem mnoha událostí spjatých s vojenskou historii tohoto území.


Otevírací doba expozice
Sobota 10:00 - 16:00
Možnost telefonických objednávek pro školy a skupiny i mimo otvírací dobu.



Vedoucí projektu - Bogdan Jakubek, DiS.
tel.: 00420 775 297 414
email:
bogdanjakubek@avhts.eu
info@euroschola.cz

Zdroj :
návštěva a vlastní foto
část textu převzatá se svolením majitele z oficiálních stránek projektu:
http://avhts.eu/
CZE - Jablunkov - Archív vojenské historie Těšínského Slezska - Budova archívu - muzea.

Budova archívu - muzea.
CZE - Jablunkov - Archív vojenské historie Těšínského Slezska - Expozice.

Expozice.
CZE - Jablunkov - Archív vojenské historie Těšínského Slezska - Expozice.

Expozice.
URL : https://www.valka.cz/CZE-Jablunkov-Archiv-vojenske-historie-Tesinskeho-Slezska-t82891#303898 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more