08.01.2009 - Indie: Jednáme s USA o nákupu obranného štítu

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

8. 1. 2009 14:19 - LONDÝN


Citace zdroje :


Indie vede jednání se Spojenými státy ohledně možného nákupu raketového obranného štítu. Informoval o tom ve čtvrtek list The Financial Times (FT). Rozhovory se podle deníku vedou už nějaký čas, a to na vědecko-technické úrovni, tvrdí americká ambasáda v Dillí.


Případný prodej technologií by nepochybně rozhněval nukleárního rivala v regionu, sousední Pákistán, stejně jako plán USA umístit ve střední Evropě štít proti případným raketám z Blízkého východu či východní Asie pobouřil Rusko, dodala stanice BBC.


"Museli bychom odpovědět protiopatřením,“ řekl FT nejmenovaný vysoký představitel Pákistánu.


Zdroj : www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/08-01-2009-Indie-Jedname-s-USA-o-nakupu-obranneho-stitu-t79769#292674 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Citace zdroje :


"India je naším spojencom a my ich chceme vybaviť čímkoľvek, čo potrebuje pre svoju ochranu," citoval Financial Times zástupcu americkej ambasády v Dillí. Indovia sa podľa denníka zúčastnili raketových skúšok i počítačových simulácií. Zatiaľ sa však India údajne nerozhodla, či bude mať o systém záujem.


V poslednom čase sa vzájomné vzťahy medzi USA a Indiou zlepšujú. Obe krajiny napríklad minulý rok v októbri podpísali dohodu o spolupráci v oblasti jadrovej energetiky.


Zdroj : spravy.pravda.sk
URL : https://www.valka.cz/08-01-2009-Indie-Jedname-s-USA-o-nakupu-obranneho-stitu-t79769#292676 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more