07.01.2009 - zemřel Jacques Littlefield

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Majitel a provozovatel jednoho z největších muzejí obrněné techniky (a pokud vím, největšího soukromého) Jacques Littlefield podlehl po dlouhém boji rakovině.


O muzeum by měla dále pečovat nadace, kterou založil, i když do značné míry záleží na jeho příbuzných (pokud není osud muzea stanoven v závěti), protože zákony umožňovaly převádět na nadaci pouze omezené množství techniky ročně (cca. 15 kusů).


Jedním z jeho velkých snů bylo mít provozuschopného Panthera - zkušební jízdy bez osazené věže proběhly na podzim 2008. Když se personál muzea dozvěděl o Littlefieldově úmrtí, rychle Panthera (teď už s věží) přesunuli k cestě, po které byl Littlefield převážen ze svého domu do márnice.


lizditz.typepad.com
a
www.tank-net.org
URL : https://www.valka.cz/07-01-2009-zemrel-Jacques-Littlefield-t79768#292673 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Len pripomínam, že je možné na vedeckých kanáloch (Discovery, Spektrum) zhliadnuť dokument o tomto zberateľovi.


Prikladám aspoň link na stránku s pár fotkami z jeho múzea.


www.mishalov.net
URL : https://www.valka.cz/07-01-2009-zemrel-Jacques-Littlefield-t79768#292705 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more