05.11.2008 - Rusko mluví o rozmístění raket v Kaliningradské oblasti

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ruský prezident Dmitrij Medveděv ve středu ve svém prvním projevu před parlamentem pohrozil rozmístěním ruských raket v Kaliningradské oblasti na západě Ruska v reakci na stavbu americké protiraketové základny na území Česka a Polska.


www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/05-11-2008-Rusko-mluvi-o-rozmisteni-raket-v-Kaliningradske-oblasti-t77525#285250 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Článek v odkaze přesně vystihuje stav novinářů a tisku u nás. Přesně s požadavkem doby je třeba překroutit informace a v zájmu vlastních zájmů a zvýšení čtenosti co se nestalo, to doplnit.



Takže:
President Mevěděv skutečně předstoupil před Federální shromáždění RF s pravidelným poselstvím. Není to sice jeho první „projev“ před parlamentem, ale…..
Meděděv v tomto projevu „nehrozí“, on konstatuje že (což je rozdíl):
Dojde k přerušení rozformování (tedy nikoli novému rozmístnění!!!, to ovšem vypadá v článku lépe) Kozelské 28. gardové raketové divize (zůstanou tři pluky raket UR-100N UTTCh).
Pro provedení případné neutralizace systém PRO v Evropě
Dojde k rozmístnění raketových jednotek s komplexy Iskander o doletu 50-500km (nikoli 300 jak píše autor) v Kaliningradské oblasti a budou využity prostředky VMF.
Dojde v téže oblasti k rozvinutí radioelektronických prostředků k potlačení systému PRO.


Autor píše:“ Medvěděvův projev se nesl v duchu studenoválečnické rétoriky. Rusko podle něj čelí agresi NATO…“


Celý projev trval cca hodinu a půl, zmiňované oblasti nebylo věnováno více jak 5 minut. Při poslechu jsem opravdu marně hledal „studenoválečnické rétoriky“ i když to byl projev v některých místech tvrdý, především v nitropolitické. Nikde není nic o „agresi NATO“. Je až zoufalé, jak se autor snaží vložit presidentovi do úst to co chce slyšet (nikoli co řek) a sdělit to nám čtenářům.
Celý projev k dispozici zde:
www.vesti.ru


Opravdu jsme se dostali tak daleko, že pro to, abychom se dozvěděli co kdo opravdu někde řek, budeme to hledat v zahraničním tisku?? Jako bych to už někdy prožil…
URL : https://www.valka.cz/05-11-2008-Rusko-mluvi-o-rozmisteni-raket-v-Kaliningradske-oblasti-t77525#285278 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No já si nevšiml že by se to někdy změnilo, pokud jsem se někdy chtěl dovědět něco co by se alespoň blížilo realitě, třeba o konfliktu na blízkém východě z našeho tisku to nebylo. Docela mne překvapuje že někdo v našem tisku něco reálného našel. Sice už nezuří bitva o zrno a netrhají se rekordy v těžbě (místo toho se dovím jak nějaká "celebrita" o které jsem nikdy neslyšel ukázala prádlo, nebo o nějaké vraždě, nehodě a podobně), ale zpravodajství se nezměnilo, s reálem má společného jen málo, stačilo sledovat válku v Jugoslávii, realita se od té virtuální se zlými srby a křišťálovými muslimy, chorvaty a kosovskými albánci dost lišila. Nijak mne tedy nepřekvapuje že v tomhle se to projevilo rovněž.
URL : https://www.valka.cz/05-11-2008-Rusko-mluvi-o-rozmisteni-raket-v-Kaliningradske-oblasti-t77525#285282 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Severoatlantická aliancia (NATO) vyjadrila v stredu "vážne znepokojenie" z plánov Ruska rozmiestniť rakety krátkeho doletu v Kaliningrade, o ktorých informoval ruský prezident Dmitrij Medvedev.





www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/05-11-2008-Rusko-mluvi-o-rozmisteni-raket-v-Kaliningradske-oblasti-t77525#285293 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more