28.10.2008 - NATO má v Afganistanu málo vojáků pro boj s Talibánem

NATO má v Afganistane príliš málo vojakov na boj s Talibanom

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Misia NATO pôsobiaca v Afganistane nemá dostatok vojakov na to, aby úspešne bojovala s Talibanom.
Prekážkou v boji proti vzbúrencom je aj veľký počet civilných obetí.
Povedal to niekdajší vysoký dôstojník britskej armády generál Michael Rose.




www.ta3.com
URL : https://www.valka.cz/28-10-2008-NATO-ma-v-Afganistanu-malo-vojaku-pro-boj-s-Talibanem-t77299#284551 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No pokud se podari prosadit co navrhuje gen. Petraeus tedy podobny scenar, ktery prosadil uz napr. v Iraku, tak je mozny, ze az zas az tak velky pocet tech vojaku nebude potreba.


Naprosto souhlasim s timhle pristupem dohodnout se s urcitymi castmi Talibanu, podobne jako se Petraeus dohodl s urcitymi castmi sunitskych bojuvek, coz vedlo k oslabeni pozice Sadra.


Jinak blizeji k tomu zde:


online.wsj.com


P.S. Mimochodem to jmeno toho generala na mne pusobi, jak odnekud ze Stareho Rima Smile)
URL : https://www.valka.cz/28-10-2008-NATO-ma-v-Afganistanu-malo-vojaku-pro-boj-s-Talibanem-t77299#284555 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No a nebylo by nejlepší nechat celý Afghanistan ať se pobije mezi sebou? nechat je ať si podřežou krky, a domluvit se s vítězem? To že by z téhle díry byl někdy solidní stát je vize tak pro hodně divokou sci-fi, takže co nakonec získáme? to co rusové? Není lepší podpořit konkrétní skupiny které dokáží udržet svůj kus území (třeba tadžiky na severu) a nechat je udělat svůj stát (když už ho má i kosovo) a zbytek nechat ať se vyvraždí? bylo by to levnější, pro nás i humánější - civilní oběti nejdou "za námi" ale jsou na vrub "těch zlých" a bylo by to levné a účinné. Asi účinější než dohody s někým kdo je nedodrží (rusové to zkoušeli, tak tohle nefunguje)
URL : https://www.valka.cz/28-10-2008-NATO-ma-v-Afganistanu-malo-vojaku-pro-boj-s-Talibanem-t77299#284564 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more