20.09.2008 - Vojáci z Afghánistánu dostali v Mošnově medaile za hrdinství

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Dva padlí a tři zranění vojáci, kteří sloužili v misi v Afghánistánu, se dnes stali nositeli medaile Karla Kramáře za hrdinství, které v Mošnově na Novojičínsku v rámci akce Dny NATO předal jim či jejich příbuzným předseda vlády Mirek Topolánek.


In memoriam dostal ocenění poručík Milan Štěrba, který zemřel při sebevražedném útoku během operace speciálních jednotek v Afghánistánu. Stejně tak i praporčík Radim Vaculík. Toho zabil výbuch nastražené miny. Osobně vyznamenání nemohl převzít ani Jiří Schams, který je po těžkém zranění v kómatu.


Vyznamenání dostali z rukou předsedy vlády praporčík Miroslav Lidimský a nadporučík Robert Chudý, těžce zraněný při výbuchu nástražné miny, při kterém přišel o ruku a nohu.


zdroj: www.ceskenoviny.cz (česky)
URL : https://www.valka.cz/20-09-2008-Vojaci-z-Afghanistanu-dostali-v-Mosnove-medaile-za-hrdinstvi-t76177#281100 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more