19.09.2008 - Hurikám Ike napomohl k identifikaci vraku

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Poblíž amerikého města Fort Morgan pomohl hurikán Ike k identifikaci starého vraku. Tento vrak částečně odhalil hurikán Camille v roce 1969. Do dnešní doby však nebylo jasné o kterou lod se jedná. Teprve poté co Ike odhalil velkou část trupu se archeologové shodli, že by se mohlo jednat o bitevní loď Monticello z občanské války, která se v oblasti potopia v roce 1862.


Archeologové však upozornili také na fakt, že dokud nebude nalezen lodní zvon se jménem lodi, nebude možné vrak patrně 100% identifikovat. V nejbližší době se plánuje odkrytí celého zbytku trupu které by mělo potvrdit shodnost s Monticellem a patrně i vyzvižení z pláže, protože panuje obava, že by další bouře mohla vrhnout vrak na domy stojící podél pláže.


zdroj: news.yahoo.com (anglicky)
cosmos.bcst.yahoo.com (video vraku - CNN - počkejte až přejde reklama)
URL : https://www.valka.cz/19-09-2008-Hurikam-Ike-napomohl-k-identifikaci-vraku-t76168#281079 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more