Američané v západních Čechách v roce 1945 - Bartošek, Pichlík

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Američané v západních Čechách v roce 1945
Karel Bartošek, Karel Pichlík
Odp.Redaktor: Zorka Bartošová
Mladá Fronta. Praha 1953
Stran 220
Fotografická příloha - dobové foto, kopie dokumentů)
Svazek 35, 1.vydání
(301-02-19-52938/3/52-672)



Tak toto je opravdu dílko!!Very Happy Literaturu o osvobození ČSR čtu poměrně často. Zatím jsem se setkal jen s knihami popisující boje na východní frontě. I přes dobovou glorifikaci RA se z nich dalo vždy vycházet a dá se říci že se mi většinou líbí.
Knihu jsem si meziknihovně vypůjčil kvůli studiu osvobození ČSR v květnu 1945. Nicméně faktografie je zde zastoupena jen velice chabě (myslím tím postup konkrétních divizí či nižších jednotek v jednotlivých směrech) a pokud ano tak jen velice velice účelově!!!! Z dnešního pohledu je to opravdu jen překrucování faktů a otáčení čehokoliv proti USA. Neříkám že nic z knihy není pravda, ale v kontextu je zajímavé číst že vpodstatě spojenecká vojska na západě nebojovala a jen se projížděla po Hitlerových dálnicích......... Celkem se mi zdá že je všechno moc nafukováno, jako barbarské činy jsou uváděny nehody aut, nehody se zbraněmi a podobně,.. (no ano ono i voják US Army který namol srazí autem kohokoliv je odsouzeníhodný,....ale připadá mě to docela mylné a zavádějící v porovnání s podobnými činy RA,ty samozřejmě nikdo neuvádí). Dívky na plakátech (mají jen krátké sukně!!)- všecko pornografie Very Happy ....a podobně. Za přečtšní to stojí......ALE:shock:


KNIHA SILNĚ POPLATNÁ DOBĚ - PADESÁTÁ LÉTA!!!
URL : https://www.valka.cz/Americane-v-zapadnich-Cechach-v-roce-1945-Bartosek-Pichlik-t75173#277267 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Obsáhlý článek je na www.fronta.cz...
Američané v západních Čechách v roce 1945 - Bartošek, Pichlík - Obálka, zdroj fronta.cz

Obálka, zdroj fronta.cz
URL : https://www.valka.cz/Americane-v-zapadnich-Cechach-v-roce-1945-Bartosek-Pichlik-t75173#277269 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more