15.08.2008 - Ukrajina požaduje stažení ruské flotily z ukrajinských vod

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ukrajina trvá na svém požadavku, aby ruské válečné loďstvo opustilo její vody.


Moskevští generálové považují ukrajinský požadavek za irelevantní.


zdroj: http://aktualne.centrum.cz/video/?id=211032 (video - česky)
------------------
Požadavek vychází z dekretu vydaného 14.8.2008 prezidentem Ukrajiny, podle kterého, pokud se chtějí ruské lodě černomořské flotily vrátit na základnu v ukrajinském Sevastopolu, musejí dát úřadům vědět deset pracovních dní před plánovaným připlutím.


zdroj: www.euroskop.cz (česky)
URL : https://www.valka.cz/15-08-2008-Ukrajina-pozaduje-stazeni-ruske-flotily-z-ukrajinskych-vod-t75080#277013 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Zmluva o prenajatí základne platí ešte 9 rokov.... Rusi za základňu platia. Predpokladám že zmluva umožňuje jej predčasné vypovedania, otázka je, aká je zmluvná pokuta a či je Ukrajina pripravená ju zaplatiť a či je pripravená prísť o financie za prenájom základne...


Rusi svoju novú základňu Čiernomorskej flotily už dlhšiu dobu budujú v Novorossijsku a v prípade potreby sa môžu plavidlá na údržbu plaviť do základní Baltickej, alebo severomorkej flotily.
URL : https://www.valka.cz/15-08-2008-Ukrajina-pozaduje-stazeni-ruske-flotily-z-ukrajinskych-vod-t75080#277019 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more