Bathory

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Bathory


Koprodukce: ČR, SR, VB
Rok produkce: 2009
Premiéra: 10.7.2009
Režie: Juraj Jakubisko


Film o slavné "Čachtické paní", vražedkyně pannen jež se koupala v jejich krvi, aby byla trvale mladá, také držitelka rekordu jakožto největší vražedkyně. Ale kdo ve skutečnosti byla Čachtická paní svým vlastním jménem Erzsébet (Alžběta) Báthory? Jakubiskův film se na to snaží částečně odpovědět, ale kdo dnes ví, kde je pravda? Byla to šílená vražedkyně nebo se stala obětí sama? Nicméně tento rozsáhlý výpravný film s celou řadou bitevních scén je jedním z nejlepších filmů (zvláště pak těch českých byť zde ne zcela) jaké jsem kdy viděl - mohu vřele doporučit. Jen se obávám že film i přes svou kvalitu může oskara získat velice těžko - vyskytuje se zde celá řada spoře oděných (neb vůbec) žen. Film nebyl zrovna levnou záležitostí, ale co se návštěvnosti týče láme rekordy.


Oficiální www filmu:
www.bathory.cz
URL : https://www.valka.cz/Bathory-t74934#276178 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more