17.07.2008 - Válka je sladká pro nezkušené

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Američtí vojáci, zejména nováčci, kteří jsou na své první rotaci v Iráku, chtějí do boje, chtějí do Afghánistánu. Překvapivě mnoho čerstvých vojáků v Iráku zjišťujě, že oblast je klidnější, a že se pravděpodobně vůbec nezapojí do bojů, zatímco jejich kolegové v horách Afghánistánu a při hranicích s Pákistánem mají denně plné ruce práce s bojovníky Talibanu. A tak se mladí, mnohdy 21tiletí vojáci touží dostat do Afghánistánu, aby mohli prokázat své kvality v "opravdovém boji". Ztráty spojenců v Afghánistánu v květnu a červnu překročily ztráty v Iráku, kde se násilí zklidňuje, zatímco v Afghánistánu znovu graduje. A mnohým z těch mladých mužů se jejich přání asi brzy splní - americká diplomacie plánuje stažení některých jednotek z Iráku a jejich přesun do Afghánistánu, kde jsou teď více potřeba. Jiní, kteří jsou ale v Iráku podruhé, potřetí, dobře znají cenu války, a přesně to vystihuje latinský nápis vytetovaný na rameni jednoho z nich - Dulce Bellum Inexpertis - Válka je sladká pro nezkušené. Zkušení vědí, že ve válce umírají lidé.


Zdroj : CNN

Více : edition.cnn.com
URL : https://www.valka.cz/17-07-2008-Valka-je-sladka-pro-nezkusene-t73949#262356 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

V US Army, a koneckonců i dalších US ozbrojených složkách to má ještě jeden důvod.
Bojové zkušenosti jsou mnohem jistější zárukou na postup ... než desatery kalhoty prošoupané na židli v kanceláři Smile což se o bohužel o mnohých jiných armádách říct nedá
URL : https://www.valka.cz/17-07-2008-Valka-je-sladka-pro-nezkusene-t73949#262380 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more