Ni šagu nazad! (Ani krok zpět!)

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ni šagu nazad! (Ни шагу назад! - Ani krok zpět)



Ruský válečný film
rok výroby: 2007
společnost: Cinebridge
barevný
délka: 100 minut
režie:Vitalij Vorobjev
scénář: Segej Sergejev, Sergej Kučkov, Věra Fedorová
v hlavních rolích:
Nikita Zverev
Maxim Zausalin
Alexandr Ilin
Anton Kapanin
Andrej Frolov


Na DVD vydala Urania s.r.o. 28.01.2008
původní ruské znění/český dabing
titulky:české


Film vypráví příběh skupiny sovětských vojáků, bojujících v týlu německých vojsk krátce po přepadení SSSR 22.července 1941.


Dle mého názoru poměrně kvalitní a dobře natočený ruský novodobý válečný film. I když již téměř na začátku je zřejmé, jak vše dopadne (ostatně, mluví o tom i doprovodný text na obalu) a děj je přímočarý a poměrně jednoduchý, bez nějakých zásadních zvratů, nebránilo mi to, abych si ho bez nudy užil až do konce.
Téměř všechny scény jsou uvěřitelné, žádné supermanské výkony, tak známé z některých novodobých amerických akčních nebo válečných filmů zde nejsou. Také digitálních efektů je minimum (všiml jsem si toho jen u útočících německých bombardérů na začátku), zato dle mého názoru poměrně slušně vyvedená výstroj a výzbroj obou armád.
Samozřejmě menší chyby a některé nelogičnosti by se našly, ale obecně vzato jde o shlédnutelný film, u kterého divák nebude ani zívat nudou, ani se výsměšně uchechtávat nad některými scénami.



zdroj:
www.urania.cz + vlastní dojmy
URL : https://www.valka.cz/Ni-sagu-nazad-Ani-krok-zpet-t72382#255928 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more