Sebevražedné jednotky - Richard O´Neill

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Sebevražedné jednotky
Richard O´Neill
Nakladatel: Naše vojsko
ISBN: 80-206-0672-6
Originál: Suicide Squads, překlad: Jaroslav Schmid
Formát: 284 stran, 24x16cm, česky, vázaná vazba
Rok vydání: 2003
Cena 119,- (Popron- Sleva!)
V knize je asi 35 stran fotografií.


Převážná část knihy je zaměřena na úkoly a akce zvláštních útočných jednotek japonského císařského námořnictva, armády a letectva, i proto se autor v úvodu pokusil stručně vysvětlit motivy a postoje japonských vojáků k sebevražedným útokům. Zřejmě nejznámějším příkladem jsou kamikaze, "božský vítr" japonských letců-sebevrahů. Autor podrobně dokumentuje vznik a vývoj perutí kamikaze, jejich techniku boje i protiopatření spojenců. Autor uvádí i některé další sebevražedné či pro posádku značně rizikové zbraně Osy i spojenců: útočné motorové čluny, řízené pumy, miniponorky či "živá torpéda", které byly konstruovány tak aby pilot či kormidelník měl po přesném navedení pumy na cíl možnost svůj bojový prostředek opustit, což ovšem ve většině případů nešlo uskutečnit. Bohaté fotografické přílohy, plánky, mapky, tabulky.
URL : https://www.valka.cz/Sebevrazedne-jednotky-Richard-O-Neill-t71418#251768 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more