Postižení 2. světovou válkou

Just a question

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Jak na tom bylo Československo po válce, co se týká zničení průmyslu a infrastruktury, v porovnání s ostatními zeměmi?


Předpokládám, že Německo nebo Sovětský svaz byly válkou poničené výrazně víc, než my, mám pravdu? Dá se to nějak kvantifikovat? A co Británie a Francie, popř. co další země Východní Evropy (Polsko, Maďarsko, Slovensko...)


Ví někdo o nějakém webu, popř. o nějaké knížce, kde by to bylo nějak kvalifikovaně popsáno?
URL : https://www.valka.cz/Postizeni-2-svetovou-valkou-t70781#249433 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Postižení 2.světovou válkou se dá také vykládat v morální rovině,ale já mám spíše na mysli,co si myslíte o tom,že v dněšní době je docela velké množství populace "postiženo"druhou sv.válkou v tom smyslu,že stále válka,symboly,zbraně,prostě všechno,co se WW2 týká,táhne,přitahuje,láká.Zajímalo by mě,co za tím je,proč to tak přitahuje,samozřejmě že i moji osobu to přitahuje,přitom si nedovedu představit,jak by to vypadalo,kdyby Němci válku vyhráli,nepředstavitelná hrůza,asi by většina z nás tady nebyla.Ale to pídění se po originálech,odznáčky,součásti uniforem,prostě dalo by se to přirovnat k mánii,nikoli ke sběratelství.Co si o tomto "postižení"myslíte Vy?Direktor
URL : https://www.valka.cz/Postizeni-2-svetovou-valkou-t70781#252466 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

No, ano, o tomhle já hodně a často přemýšlím. I když, pravda, mojí rodinu WW2 postihla i reálně, právě proto tady dnes většina mé rodiny už není...


K otázce Mephista - myslím, že jsme z toho vyšli celkem docela dobře. Když se třeba podíváš na to, jak dopadla Varšava a jak Praha, je to nesrovnatelné. Nebo Drážďany, Berlín atd.


Na druhou stranu, i tady toho bylo zničeno dost...


Ale právě jsem se přistihnul, že Ti zřejmě nijak relevantně na Tvoji otázku neodpovím. Very Happy


Jediné, co jsem našel, je, že: "... World War II was the most expensive war in history. It has been estimated that the cost of the war totaled between $1 and $2 trillion, and the property damage amounted to more than $239 billion. The United States spent about 10 times as much as it had spent in all its previous wars put together. The national debt rose from $42 billion in 1940 to $269 billion in 1946."
URL : https://www.valka.cz/Postizeni-2-svetovou-valkou-t70781#254534 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more