Ocelové korby, ocelová srdce - Ian W. Walker

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ocelové korby, ocelová srdce
Ian W. Walker
Nakladatel: Naše vojsko
ISBN: 978-80-206-0872-7, EAN: 9788020608727
Originál: Iron Hulls - Iron Hearts, překlad: Zdenko Maršálek
Formát: 344 stran, 23x16cm, česky, vázaná vazba
Rok vydání: 2007 (1. vydání)
Cena 268,-
Uprostřed knihy vloženo asi 40 fotografií.


Tato velmi dobře napsaná kniha detailně popisuje činnost tří Mussoliniho elitních obrněných divizí - Ariette, Littorio a Centauro - a osvětluje čtenáři důležitou roli, kterou hrály během severoafrických tažení mezi lety 1940 a 1943.
URL : https://www.valka.cz/Ocelove-korby-ocelova-srdce-Ian-W-Walker-t69469#244617 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Kniha popisuje mnohem víc než jen činnost zmíněných tří divizí. Kniha začíná popisem italské situace před válkou (popis je o hospodářství i o dpředválečných taženích) následuje popis italské techniky na pásech (tedy tančíků i tanků) následuje popis vzniku obrněných svazků v Itálii a teprve po tomto "úvodu" následuje detailní popis činnosti zmíněných divizí v severní Africe. Protože jsem knihu měl už dříve v anglickém originále, byl jsem zvědav jak si překladatel poradí s překladem Smile , musím říci že jsem byl překvapen příjemně, kniha i v tomhle ohledu je nad průměrem (nevalným) dnešní produkce. Pro ty kdo znají líčení afrických bojů z pohledu němců bude asi tahle knížka (psal ji angličan ne ital) dost překvapující, italové jsou líčeni bez nějakých předem daných předsudků a dopadají docela slušně. Myslím že za tuhle cenu je to velmi solidní kniha, která dává o situaci v Africe lepší přehled než různé "paměti". Osobně mohu jen doporučit všem kteří se zabývají WWII v Evropě.
URL : https://www.valka.cz/Ocelove-korby-ocelova-srdce-Ian-W-Walker-t69469#244624 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Poté co byla opakovaně doporučována na Tank-Netu jsem byl příjemně překvapen když jsem knihu našel v knihovně - teprve jsem začal číst, ale vypadá dobře a zajímavě.
URL : https://www.valka.cz/Ocelove-korby-ocelova-srdce-Ian-W-Walker-t69469#245006 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more