01.02.2008 - Spoločné cvičenie ruského námorného a armádneho letectva

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Spoločné cvičenie ruského námorného a armádneho letectva



Vyše 40 lietadiel ruského letectva sa zúčastnilo v piatok 1.2.2008 spoločného cvičenia námorného a armádneho letectva. V piatok o 9:00 hod moskovského času boli súčasne vo vzduchu dva strategické bombardéry typu Tu-160, dva Tu-95MS a osem diaľkových bombardérov Tu-22M3. Okrem nich hliadkovali vo vzduchu aj dva stroje ďalekého rádiolokačného prieskumu A-50 a dva tankery Il-78. Stíhacie krytie strategických bombardérov zabezpečovali štyri záchytné stíhače MiG-31 a dvanásť stíhačiek Su-27.


Cvičenie sa uskutočňuje nad vodnými plochami Severného ľadového a Atlantického oceánu.



zdroj:
http://www.newsru.com/russia/01feb2008/avia2.html
[RUS]
URL : https://www.valka.cz/01-02-2008-Spolocne-cvicenie-ruskeho-namorneho-a-armadneho-letectva-t69097#242965 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Cvičení proběhlo i ve Středozemním moři, spolu se Sýrií (kde Rusko financuje přestavbu přístavu v Tartusu, aby mohl přijímat i velké vojenské lodě) a Alžírem. Rusko prohlásilo, že chce znovuobnovit svou vojenskou účast v oblastech strategického zájmu, tedy v Středozemním moři a Atlantickém oceánu.


Cvičení ve Středozemním moři se zúčastnily mimo jiných plavidel i raketový křižník Moskva, vlajková loď černomořské flotily, dále letadlová loď Admirál Kuzněcov, torpédoborce Admirál Levčenko a Admirál Chabaněnko.


Zdroj : worldtribune.com


Více info : www.worldtribune.com
URL : https://www.valka.cz/01-02-2008-Spolocne-cvicenie-ruskeho-namorneho-a-armadneho-letectva-t69097#243084 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more