Ocelové korby, ocelová srdce - Ian W. Walker

Mussolliniho elitní obrněné divize v severní Africe

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Ian W. Walker
Ocelové korby, ocelová srdce
Mussolliniho elitní obrněné divize v severní Africe


280 stran + 24 stran fotografií, vydalo nakladatelství Naše vojsko, Praha 2007, doporučená cena: 335 Kč, ISBN 978-80-206-0872-7


Knihu znám z anglického originálu a tak jsem byl docela zvědav na český překlad. Přiznám se že mne překvapil příjemně a myslím že mu není co vytknout. Kniha pojednává o vzniku italských obrněných sil od počátku až do WWII, následuje pak popis italské účasti na bojích v Africe, který bude zřejmě pro mnohé odkojené starší literaturou poněkud překvapující. Velmi dobře se věnuje nejen vlastním bojům, ale i věcem které je ovlivňovaly (třeba logistika, ekonomika jednotlivých zemí a podobně). Kniha je rozhodně napsána čtivě, a obsahuje spoustu informací které nejsou běžně známé, takže by měla být v knihovně i těch kdo se nespecializují na Italy (pro ty by to mělo být povinné Smile ). Za sebe mohu nakladatelství jen pochválit, po hoře mizerných překladů a pamětí různých německých „supermanů“ je to svěží závan (samozřejmě ne jediný)
URL : https://www.valka.cz/Ocelove-korby-ocelova-srdce-Ian-W-Walker-t67117#237423 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more