A z nebe padaly bílé hvězdy - Radovan Helt

Diskuse

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

A z nebe padaly bílé hvězdy
Radovan Helt
Vydal : Svět Křídel, Cheb 5/2007 www.svetkridel.cz
Stran : 495
Náklad : 1500
ISBN : 978-80-86-80807-9
Cena : 450,-


zatím nepřečteno
------------------------------
Info z ofic.webu :
Tato kniha volně navazuje na úvod k problematice letecké války nad Mostem, vydaný pod názvem " Mostecký benzín hoří !" Její děj začíná už na konci roku 1944 ve výcvikovém středisku amerického letectva USAAF, kde se cvičilo mnoho mladých amerických dobrovolníků pro boj za ideály svobody a demokracie. Na Německem okupovaném Mostecku se v té době začíná roztáčet pomyslná spirála leteckých poplachů do vysokých otáček. Vrcholí tam spojenecké bombardování chemické továrny. Když na Mostecku v předjaří 1945 už není co bombardovat -
URL : https://www.valka.cz/A-z-nebe-padaly-bile-hvezdy-Radovan-Helt-t64629#230551 Version : 0

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Přelouskal jsem, přiznám se, s velkým sebezapřením. A to jenom proto, že bydlím kousek od bombardovaného STW Maltheuren bei Brux (dnes Chemopetrol v Záluží u Mostu). Předchozí knížka tohoto autora (Mostecký benzín hoří)byla přece jenom čitelnější, možná proto, že se soustředí hlavně na nálety na chemičku a nesnaží se přinést delší širší souvislosti. Pak se projevuje, že autor není spisovatel, knížka působí trochu zmateně.
URL : https://www.valka.cz/A-z-nebe-padaly-bile-hvezdy-Radovan-Helt-t64629#283708 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more