01.08.2007 - USA - zbraně výměnou za pomoc v Iráku pro Saudskou Arábii ?

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Na jednání mezi USA a Saudskou Arábií by měl být diskutován návrh na velký kontrakt nákupu zbraní z USA do Saudské Arábie ve spojitosti s aktuální situací v Iráku - Saudská Arábie se otevřeně staví na stranu sunitské menšiny v Iráku, zatímco irácká šiítská vláda není zrovna vítána. Američané sice nestaví prodej zbraní do SA jako odměnu za pomoc v Iráku, naopak propagují myšlenku americké angažovanosti v oblasti i v budoucnu, tak jako vyšlo najevo i z jednání v Egyptě a Izraeli, kteří taktéž dostali příslib dalších zbraní z USA.


Více info : www.reuters.com


Zdroj : Reuters
URL : https://www.valka.cz/01-08-2007-USA-zbrane-vymenou-za-pomoc-v-Iraku-pro-Saudskou-Arabii-t63855#227944 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more