14.7.2007 - Rusko odstoupilo od smlouvy o omezení konvenčních zbraní v Evropě

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

Na protest proti nedodržování smlouvy o konvenčních zbraních v Evropě (neratifikace smlouvy některými z nových členů NATO) vypovědělo Rusko smlouvu o omezení počtu a typů konvenčních zbraní v Evropě.Potvrdilo tak svou dubnovou hrozbu přičemž k důvodům vypovězení smlouvy se nyní navíc přidaly ještě obavy z ohrožení Ruské federace kroky některých členských států NATO (zejména v souvislosti s budováním amerického protiraketového deštníku,který v Evropě hodlají USA vybudovat i přes protest Ruska).Někteří z evropských státníků se nyní obávají že v návaznosti na tuto událost může vypuknout nové kolo závodů ve zbrojení a de facto i nová studená válka.


Více například zde:


www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/14-7-2007-Rusko-odstoupilo-od-smlouvy-o-omezeni-konvencnich-zbrani-v-Evrope-t63550#226729 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more