Medaile Dobrovolníka

The Volunteers Medal

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

MEDAILE DOBROVOLNÍKA


THE VOLUNTEERS MEDAL



Medaile za Hrdinství byla schválena podle Zákona o Vyznamenáních Izraelské Policie s Vezeňské Služby v roce 1972. Je udělována za vyjímečný přínos při plnění úkolů civilní obrany (Mash'az - Mishmar Ezrahi; משא"ז - משמר אזרחי).
Medaili navrhl Nathan Karp. Je ražena israelskou mincovnou (Israel Government Coins and Medals Corporation).


Provedení
Medaile je vyrobena z kovu a je atipického tvaru. Medaili tvoří spojení 1/2 kruhu (spodní část) a trojůhelníku (vrchní část). Je na ní vyobrazen znak izraelské policie, jež je ale značně upraven (špička čepele meče, skloněného pod úhlem 45°; aj.). Přezka je z pochromovaného kovu.


Stužka
Má 2 barvy a je podélně (vertikálně) rozdělena na 3 třetiny. Vnější třetiny jsou barvy bílé a vnitřní třetina je modré barvy.



Informace (jakož i níže uvedené obrázky) byly (jsou) čerpány z - http://www.yairmalachi.org/ ; faculty.winthrop.edu ;
URL : https://www.valka.cz/Medaile-Dobrovolnika-t63317#226094 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more