Stuha za účast ve Válce za Nezávislost

War of Independence Ribbon

This post has not been translated to English yet. Please use the TRANSLATE button above to see machine translation of this post.

STUHA ZA ÚČAST VE VÁLCE ZA NEZÁVISLOST


WAR OF INDEPENDENCE RIBBON



Udělována


- všem příslušníkům izraelské armády (IDF) v aktivní službě, v průběhu přinejmenším 4 měsíců mezi 1. únorem 1948 a 10. březnem 1949.


- všem příslušníkům izraelské armády (IDF), které byly zabity v průběhu Války o Nezávislost. V tomto případě se stuha udělovala rodině pozůstalého.


- ostatním, kteří se účastnili bojů ve Válce o Nezávislost. Způsobilost pro udělení stužky byla rozhodnuta pro každý případ zvlášť.


- těm, kteří byli uvězněni v příhraničních osadách, po nepřetržitou dobu více jak 120 dní, v období mezi 1. únorem 1948 a 10. březnem 1949.


- oficiálním vyjednavačům ve věcech imigrací a zprostředkovatelům zbraní, v období mezi 1. únorem 1948 a 10. březnem 1949.



V případě, že osoba zemřela, rodinní příslušníci (vdova, vdovec, rodiče, bratr, sestra, děti) mohou požadat o obdržení stuhy nebo o nahrazení zracené nebo obnošené stuhy.



Udělování stuhy začalo v roce 1951. V roce 1955 byla stuha též udělena městům, vesnicím nebo osadám, které byly cílem pozemních útoků nebo byly odřiznuty na několik měsíců, v průběhu období mezi 1. únorem 1948 a 10. březnem 1949. V tomto případě byla stuha připojena na standartu (korouhev).




Na tuto stuhu bylo také možno připevnit odznaky


- odznak Palmach


- odznak Obránce Jeruzaléma


- řád Bojovníka za Stát


- odznak dobrovolníka z Židovské Brigády




Informace (jakož i níže uvedené obrázky) byly (jsou) čerpány z - http://www.yairmalachi.org/ ; http://www.wikipedia.org/ ;
URL : https://www.valka.cz/Stuha-za-ucast-ve-Valce-za-Nezavislost-t62716#224393 Version : 0
Ribbon for participation in the War of Independence
Stuha za účast ve Válce za Nezávislost - Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s odznakem dobrovolníka Židovské Brigády a Řádem Bojovníka za Stát (představa)

Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s odznakem dobrovolníka Židovské Brigády a Řádem Bojovníka za Stát (představa)
Stuha za účast ve Válce za Nezávislost - Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s odznakem Palmach, Řádem Bojovníka za Stát a odznakem Obránce Jeruzaléma (představa)

Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s odznakem Palmach, Řádem Bojovníka za Stát a odznakem Obránce Jeruzaléma (představa)
Stuha za účast ve Válce za Nezávislost - Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s odznaky Palmach a Obránce Jeruzaléma (představa)

Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s odznaky Palmach a Obránce Jeruzaléma (představa)
Stuha za účast ve Válce za Nezávislost - Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s Řádem Bojovníka za Stát

Stuha za účast ve Válce za Nezávislost, společně s Řádem Bojovníka za Stát
Stuha za účast ve Válce za Nezávislost - Stuha za účast ve Válce za Nezávislost

Stuha za účast ve Válce za Nezávislost
URL : https://www.valka.cz/Stuha-za-ucast-ve-Valce-za-Nezavislost-t62716#224394 Version : 0
Discussion post Fact post
Attachments

Join us

We believe that there are people with different interests and experiences who could contribute their knowledge and ideas. If you love military history and have experience in historical research, writing articles, editing text, moderating, creating images, graphics or videos, or simply have a desire to contribute to our unique system, you can join us and help us create content that will be interesting and beneficial to other readers.

Find out more